Foto: Enserve - Dé specialist in woonruimteverdeling

Dé specialist in woonruimte­verdeling­

Enserve adviseert en begeleidt corporaties en gemeenten op het gebied van woonruimteverdeling van sociale huurwoningen.

De basis hiervan ligt in beleidskeuzes, onderlinge samenwerking en de manier waarop u uw systeem van woonruimteverdeling vormgeeft. Dit alles is maatwerk.

Hieraan liggen vele keuzes ten grondslag waarvan de samenhang en gevolgen voor u soms lastig zijn te overzien. Wij kennen veel verschillende uitvoeringsvarianten en woonruimteverdeelsystemen. Cijfers en trends kunnen wij duiden. Wij ondersteunen u op zowel strategisch en tactisch niveau als in de dagelijkse uitvoering. Dit doen wij onafhankelijk en zonder winstbelang.

Bekijk hier onze motivatie en visie op de woonruimteverdeling!

Woonruimte­­verdeling

Samenwerking tussen corporaties en/of gemeenten op het speelveld van woonruimteverdeling is niet altijd vanzelfsprekend en zeker niet gemakkelijk. Samenwerken vraagt loslaten van autonomie en keuzes maken over de vorm van de samenwerking, het beleid en de automatisering.

Lees meer

Voorrangs­regelingen

Elke regio kent woningzoekenden die om uiteenlopende redenen met voorrang woonruimte zoeken. Wij bieden corporaties en gemeenten een brede dienstverlening bij het uitvoeren van voorrangsregelingen, het beoordelen van urgentieaanvragen en het opstellen van een passend beleidskader.

Lees meer

Management­­informatie

Binnen de woonruimteverdeling wordt een schat aan informatie vastgelegd. Hiervoor kunt u gebruik maken van ons systeem DOMIS. Enserve kan de informatie voor u ontsluiten, duiden, interpreteren en presenteren. Dit doen wij onafhankelijk en in benchmark met andere regio’s.

Lees meer